Actualitat

S'ESGOTA EL PRIMER TERMINI DE CONCESIÓ D´AJUTS A LA REHABILITACIÓ 2017

 

S'ESGOTA EL PRIMER TERMINI DE CONCESIÓ D´AJUTS  A LA REHABILITACIÓ 2017

 

A partir del 18 de maig resta oberta la convocatòria de subvencions per al foment de la rehabilitació edificatòria d'edificis de tipologia residencial, d’acord a les bases publicades  per la Resolució GAH/904/2017, de 25 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió.

Els terminis per a la presentació, segons la convocatòria seran els següents:

a) Per a les sol·licituds de subvenció subjectes a concurrència pública competitiva per a actuacions descrites ala base 10.1, el termini de presentació s'inicia l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i finalitza el 30 de juny de 2017.

b) Per a les sol·licituds de subvenció subjectes a concurrència pública no competitiva per a actuacions descrites a la base 10.2, el termini de presentació s'inicia a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i finalitza el 31 de juliol de 2017.

La dotació es distribueix de la manera següent:

a) Sol·licituds amb concurrència pública competitiva: 1.000.000 euros.

b) Sol·licituds amb concurrència pública no competitiva: 4.468.142 euros.

Accés al tràmit de la subvenció

Consulteu aquí les bases reguladores

Convocatòria de les subvencions

 

Els canvis mes destacables, respecte 2016,  bàsicament són els següents:

 

  • Es requereix que les ITES estiguin prèviament presentades a l’AHC al moment de presentar la sol·licitud d’ajuts rehabilitació, tant si són del nou decret com de l’antic. 
  • S’aclareix que les despeses generals i el benefici industrial són despesa protegible, i que únicament en queden fora impostos i taxes. 
  • S’aclareix, també, que l’obra que cal justificar com executada per a cobrar la bestreta és com a mínim l’import equivalent a aquesta.
  • S’elimina l’informe justificatiu d’ajustos raonables d’accessibilitat ja que el projecte bàsic o executiu n’ha de contenir la seva justificació.
  • S’elimina la necessitat que el contracte amb l’empresa constructora hagi d’estar signat.
  • Es separa la documentació de forma clara entre el moment de sol·licitud, al moment d'inici de les obres, i en finalitzar.
  • Es determina de forma clara allò que ja estableix la normativa (llei d’accessibilitat i CTE) de que el control de legalitat a la normativa és una responsabilitat del tècnic del  projecte i dels ens local que li correspon atorgar la llicencia.
  • S’aclareix que  l’accessibilitat es podrà assolir progressivament, tal i com estableix la llei, a espera que en un futur decret d’accessibilitat determini possibles supòsits,  obligacions i terminis. 

 

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.