Actualitat

Vés enrere

Adaptar els pàrquings als vehicles elèctrics

imatge decorativa

La Comissió Europea va aprovar a l’abril una nova directiva que, a judici del COAATT, només en els dos principals municipis de la demarcació de Tarragona afectarà els propers anys a uns 6.000 edificis, que sumen aproximadament a uns 90.000 propietaris d’aparcaments.

Uns 2.100 edificis de Tarragona i altres 3.900 de Reus es veuran obligats a adaptar els pàrquings de les seves finques privades al vehicle elèctric.

Aquests són els càlculs que disposa el Gabinet Tècnic del COAATT després de que, el passat 18 d’abril de 2018, la Comissió Europea aprovés la directiva Energy Performance Buildings que, entre altres mesures energètiques, pretén que els aparcaments tinguin l’obligació de comptar, a mig termini, amb estacionaments equipats per a punts de recàrrega de cotxes elèctrics.

En aquest sentit, des del Gabinet Tècnic del COAATT es deixa clar que ja està en vigor una normativa que obliga als edificis que s’estan construint a partir de 2015 a disposar d’ «una instal·lació prèvia que permeti la recàrrega del vehicle elèctric i a la instal·lació d’un comptador secundari en el punt de recàrrega».

En el cas dels edificis ja existents, «la instal·lació dels punts de recàrrega és una realitat que encara es veu a mig termini» en gran part, perquè les dades d’ utilització del vehicle elèctric són encara molt baixes a l’Estat espanyol.

Llegir la noticia sencera al següent enllaç (Font: Diari de Tarragona)