Actualitat

Atrás

Masoveria urbana

imatge decorativa

A Espanya hi ha molts pisos buits que no s’utilitzen i moltes persones que tenen dificultats per accedir a l’habitatge.

Al sistema de compra o lloguer d’un habitatge, que són els més tradicionals, se n’hi podria sumar un altre que beneficia a ambdues parts implicades en una operació d’aquestes característiques. Es tracta de la masoveria urbana, una aposta tan coherent com desconeguda que al nostre país té certa via lliure a nivell legal però topa amb una manca de pedagogia per fer entendre els seus avantatges.

El COAATT ha estat impulsor d’un projecte de masoveria urbana amb una associació veïnal a un local del centre de Valls.

Amb la masoveria urbana, el propietari del pis o casa aconsegueix mantenir en bon estat el seu immoble i per l’altra, el llogater no paga diners per viure-hi perquè a canvi d’utilitzar aquell espai, el rehabilita i el manté. És un contracte de futur si els interessats tenen confiança mútua. Així ho afirmen els defensors d’aquest sistema innovador i necessari en la nostra societat.

La Rosa Maria Garcia Teruel, investigadora postdoctoral de la Càtedra de l’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, coneix a la perfecció els pros i contres de la masoveria, la realitat que travessa actualment i els canvis que cal fer per implantar-la en condicions.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.